Facket direkt facketdirekt.nu

Politisk plattform

Valet 2018 handlar om vilka som vill och kan öka tryggheten för vanligt folk. Här hittar du LOs politiska plattform inför valet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Diskerska Kommunal
Foto: Lars Forsstedt

Moderaterna och Sverigedemokraterna vill öka otryggheten

En moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna vill sänka lönerna och göra jobben otryggare. De vill låta pengar som skulle gå till välfärd försvinna till skatteparadis. Trots att otryggheten ökar vill de hellre sänka skatten för de rika än att investera i välfärd i hela landet.

Vårt alternativ är bättre

Vårt alternativ är ett annat. Vi vill ha trygghet på jobbet. Vi vill att alla barn ska få kunskaper och utvecklas i skolan och att vården alltid hjälper den med störst behov först, inte den som har tjockast plånbok. Vi vill stoppa vinstjakten i välfärden. Vi menar att jobb och tillväxt är en förutsättning för utveckling och trygghet i hela landet. Vi vill ha ordning och reda i migrationspolitiken.

Vanligt folks trygghet måste sättas främst

Sverige har aldrig varit rikare än vi är i dag och aldrig haft så stora möjligheter att bygga för framtiden. Men då måste vi ha en regering som sätter vanligt folks trygghet främst. Därför stöder vi Socialdemokraterna. De har visat att de kan ta ansvar för Sverige och att de strävar efter ett samhälle som präglas av trygghet i vardagen, fler och bättre jobb samt ökad jämlikhet.

LOs politiska plattform inför valet 2018 består av tre delar: 

Ladda ner LOs politiska plattform (pdf) här